Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Fladdermöss i Hässleholm

I Sverige har man påträffat 19 olika fladdermusarter. Hela 18 stycken av dessa har setts eller hörts på Hovdala och i skogarna runt Vedema. Följ med på en spännande fladdermussafari och besök utställningen om läderlapparna på slottet.

Foto: Jens Rydell

Häng med på safari

Upplev fladdermössens Hovdala och/eller Vedema under spännande och roliga turer tillsammans med hela familjen. I skymning och mörker tar du dig fram i grupp och spanar efter fladdermöss med speciella detektorer, lyssnar och spejar. Varför har så många arter hittat sin boning just här i de göingska skogarna? Passa på att ställa alla frågor du har om detta på många vis lite speciella djur.

 

Läs mer om Bokskogslöparens safariturer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Utställning om Slottets läderlappar

På Hovdala slott kan du i år besöka utställningen om fladdermusen eller "Slottets läderlappar". Fladdermusen bor i våra hus och jagar i våra trädgårdar. Trots det har få sett en fladdermus på nära håll. Kom till slottet och bekanta dig med både fakta och myter.

 

Läs mer om fladdermusutställningen på Hovdala slott här

 

Temavisning i Tykarpsgrottan

Sommarhalvåret och tidig höst är en hektisk tid för fladdermössen. Det är då de fyller på sina fettreserver inför vinterdvalan. I Tykarpsgrottan övervintrar 8 av Sveriges 19 olika arter. Boka en temavisning och du får höra mer om individerna som bor i gruvan och hur de lever, samtidigt som du får testa dina kunskaper i en frågesport.

 

Läs mer om aktiviteter och guidade turer i Tykarpsgrottan härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fladdermussafari med Bokskogslöparen. Foto: Teresa Starkenberg

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cookies

Logga in

Facebook
Hässleholms Kommun