Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Se & Göra

I Hässleholm med omnejd är det lätt att finna ro och avkoppling kombinerat med äventyr för hela familjen, sköna spa-behandlingar, god mat och bekvämt boende. Här kan du leva Det goda livet!

Trädhusets servering

Hovdala trädhus. Foto: Sven Persson/swelo.se


Sök här för att hitta alla aktiviteter, sevärdheter och besöksmål i Hässleholms kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Så här ser Tripadvisors lista ut över de mest populära aktiviteterna och besöksmålen i Hässleholm Länk till annan webbplats.


Hässleholm är en kreativ mötesplats mitt i Öresundsregionen med djärva satsningar på konst, kultur och natur. Den inspirerande arkitekturen i Hässleholm Kulturhus ger plats för musik, teater och utställningar inom alla möjliga genrer.


Trädhuset, i backarna ovanför Finjasjön söder om staden, är Nordens största för året-om-bruk och har sedan 2006 använts som en annorlunda plats för konferenser mitt bland trädkronorna. Härifrån ges en bedårande utsikt över sjön och naturområdet vid Hovdala. Sommartid är trädhusets café ett härligt utflyktsmål för en kopp kaffe.


Som en motpol mot Trädhusets moderna arkitektur finner man i områdets mitt det nationella kulturarvet Hovdala slott med minnesmärken från 1600-talets snapphanefejder.


Foto: InPhokus by Funke
Skogarna och strövområdena erbjuder fantastisk vandring i storslagen och varierande natur under alla årstider. Även andra möjligheter till fina naturupplevelser står till buds som t ex fiske, cykling, kanoting, golf och ridning.


Sommartid kan det vara skönt med ett svalkande dopp i en stilla badsjö. Ta en tur på en pigg islandshäst längs slingriga skogsvägar. Kör mountainbike i skogen på riktiga banor. Utöva vildmarksliv i ett vindskydd och tillaga den egenfångade fisken över öppen eld en härlig sommarkväll.Hovdala slott

Foto: Sven Persson/swelo.seHovdala slott spelade med sitt läge i gränslandet mellan Sverige och Danmark en viktig roll under 1600-talet. Under sommarhalvåret arrangeras guidade turer, utställningar, konserter och mycket mer. Parken och trädgården är öppna året runt. Hela året finns möjligheter att upptäcka historian och gå en skattjakt genom en trevlig app för din smartphone.


För barnen som besöker vårt område lockar spännande historier bland pelarsalar och fladdermöss i Tykarpsgrottan, lek och äventyr på Rikstornerspelen i maj eller gör ett besök på Alpacka & Älg Ekofarm. Här kan du komma den svenska älgen riktigt nära och också umgås med bondgårdsdjur på gården. Eller varför inte gå en trekkingtur med en alpacka? Barn som vanligtvis inte gillar att promenera tycks glömma tiden när de vandrar med detta lugna djur.


Oavsett om du är intresserad av golf, trädgård, design, konst eller historia... här finns något för alla!


Turistbyrån står till din tjänst för tips och information!


 

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cookies

Logga in

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun