Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Äta

Maten är en stor del av den skånska traditionen. "Go mad, möed mad, mad i rättan ti - osse madaro" är ett skånskt välkänt uttryck som betyder "God mat, mycket mat och mat i rätt tid - och matro". I Hässleholm finns gott om matställen, restauranger, kaffestugor och caféer som vill serva dig och se till att du får den bästa matupplevelsen. Med traditionella smaker eller med helt nya influenser.


Hotell Statt i Hässleholm

Hotell Statt, Hässleholm. Foto: Annika Branting


I Hässleholm finns platser för annorlunda matupplevelser. Vad sägs om en middag i slottsmiljö på Hovdala slott eller en fikapaus fem meter upp bland trädkronorna i Trädhuset? I mysiga choklad-, te- och kaffeboden Café Madrix mitt i Hässleholm, kan du testa smarriga bakverk och smörgåsar. Madrix har flera gånger kvalificerat sig i White Guide´s listningar över trevliga fikaställen.


Ett måste när du besöker Skåne är en skånsk "äggakaga" vilket bl a serveras på Flädergården & Pelargonhuset i Vinslöv.
Handla närodlat och ekologiskt

Passa på och handla närodlat och ekologiskt när du har möjlighet. Grönsaker, mjölk, kött och godsaker som getost, chokladfudge, honung och delikatesser är bara något av allt du hittar i våra butiker på landet. I kartan nedan hittar du några av gårdsbutikerna i området.


Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cookies

Logga in

Facebook
Hässleholms Kommun