Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Äta

Maten är en stor del av den skånska traditionen. "Go mad, möed mad, mad i rättan ti - osse madaro" är ett skånskt välkänt uttryck som betyder "God mat, mycket mat och mat i rätt tid - och matro". I Hässleholm finns gott om matställen, restauranger, kaffestugor och caféer som vill serva dig och se till att du får en bra matupplevelse. Med traditionella smaker eller med helt nya influenser.


Hotell Statt i Hässleholm

Hotell Statt, Hässleholm. Foto: Annika Branting


I området finns också spännande platser för annorlunda matupplevelser. Vad sägs om en middag i Hovdalas slottsmiljölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller en fikapaus på fem meters höjd i Hovdala Trädhuscaféöppnas i nytt fönster? Ett måste när du besöker Skåne är en skånsk "äggakaga", vilket bl a serveras på Flädergårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Vinslöv. För den fikasugna finns också mysiga choklad, te- och kaffeboden Café Madrixlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster mitt i Hässleholms centrum som flera gånger kvalificerat sig för White Guide.


I länken nedan kan du söka restauranger och caféer i Hässleholm med omnejd:

 

Restauranger och caféer i Hässleholm via Tripadvisorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

Gör ett besök i en gårdsbutik

 

I området finns flera gårdsbutiker där du kan inhandla närodlat, ekologiskt och/eller hemlagat av högsta kvalitet till din egen matlagning. Godsaker som getost, olika mjölkprodukter, viltkött, chokladfudge, honung, müsli och andra delikatesser är bara något du hittar här. I kartan nedan hittar du några av gårdsbutikerna.

 

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cookies

Logga in

Facebook
Hässleholms Kommun