Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Hitta hit

Det är enkelt att ta sig till Hässleholm. Oavsett om du kommer hit med bil, buss eller tåg. Hässleholm ligger mitt i norra Skåne, nästan mitt i Europa. Hässleholm är en naturlig mötesplats genom sina goda kommunikationer till såväl kontinenten som storstadsområdena Köpenhamn och Stockholm.


Öresundståget i Hässleholm

Foto: Erik Mårtensson

Tåg

Hässleholm är en viktig knutpunkt i Öresundsregionen. Den täta tågtrafiken gör det enkelt att pendla till och från Hässleholm.


Med tåget når du Stockholm på 3 timmar och 45 minuter. Malmö når du på 45 minuter. Hässleholm har dagliga direktförbindelser till Kastrups flygplats och Köpenhamn via Öresundsbron.


Öresundstågen har tät trafik till Kristianstad, Lund, Malmö och Helsingborg. Pågatågen trafikerar sträckorna åt alla väderstreck från Hässleholm och stannar på stationerna i Sösdala, Ballingslöv, Hästveda, Bjärnum och Vittsjö. Krösatågen går från Hässleholm norrut genom Ballingslöv och Hästveda.


I Skåne är det kontantfritt på Skånetrafikens alla tåg och bussar, vilket innebär att du måste ha köpt biljett innan du stiger ombord. På Skånetrafikens webbplats får du information om var du kan köpa och ladda kort och vilka andra möjligheter du har att köpa biljett.

Boka biljetter och få övrig information med Skånetrafikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Snälltågetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och SJlänk till annan webbplats.

 

Bussen till Hovdala slott

Bussen till Hovdala slott

Buss

Skånetrafiken har bussar som trafikerar hela Skåne och som trafikerar en del av orterna i Hässleholms kommun. Busstationen ligger centralt i Hässleholm invid järnvägsstationen. Härifrån tar du också stadsbussarna till stadens olika delar.


I Skåne är det kontantfritt på Skånetrafikens alla tåg och bussar, vilket innebär att du måste ha köpt biljett innan du stiger ombord. På Skånetrafikens webbplats får du information om var du kan köpa och ladda kort och vilka andra möjligheter du har att köpa biljett.


För upplysningar om tidtabeller och biljetter se Skånetrafikens webbplats härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Till Hässleholms besöksmål Hovdala slott, 7 km söder om centrum, kan du sommartid ta bussen. För busstidtabell och information om busstrafik till Hovdala slott klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Vittsjö Camping

Vittsjö Camping. Foto: Am-tryck

Bil/husbil

Med bil kommer du till Hässleholms kommun väster-/österifrån via riksväg 21. Från Markaryd/Vittsjö norrifrån kommer du på väg 117 respektive väg 23 från Osby/Växjö. För dig som kommer från Malmö/Höör söderifrån kommer man till kommunen på väg 23 mot Sösdala.


Parkeringsmöjligheterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i staden Hässleholm är goda. Det finns möjligheter även för dig som vill ta tåget från Hässleholm och parkera din bil en längre tid i staden då du är på resande fot.


Om du besöker Hässleholms kommun med husbil och behöver en ställplats för natten finns det möjligheter för detta i anslutning till flera  etablerade turistanläggningar och campingplatser. Läs mer om ställplatser här
Karta över flygplatser i Skåne

Karta över flygplatser i Skåne

Flyg

Vill du ta flyget till Hässleholm är det närmast att åka till Kristianstad Österlen Airportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Flygplatsen ligger ca 45 minuters bilfärd bort och du kan ta dig från Stockholm till Skåne på ca 50 minuter.


Andra flygplatser i Skåne är Malmö Airportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Ängelholm-Helsingborg Airportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och i Blekinge österut finns Ronneby Airportlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Från utlandet är det nära till Skåne från Kastrups internationella flygplats länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteri Köpenhamn. Med Öresundstågetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster tar det endast 1 1/2 timme att ta sig vidare till Hässleholm, med bil över Öresundsbronlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ungefär samma tid.


Från flygplatserna tar du dig med flygbuss/taxi till närmaste stad och därefter tåg till Hässleholm. Alternativt kan du hyra en bil hos någon av våra uthyrningsfirmor och på ett enkelt sätt ta dig runt i vårt vackra landskap. Se nedan vilka möjligheter det finns att hyra bil.Hyrbil

De flesta välkända uthyrningsföretag finns representerade och kan ordna hyrbil till dig i Hässleholm.


Avis biluthyrninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tel. 0451-142 78 Hässleholm
Hertz biluthyrning
Tel. 0451-436 09 Hässleholm
OKQ8 Hyrbilarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tel. 0451-106 37 Hässleholm
Circle Klänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tel. 0451-124 10 Hässleholm

Europcars biluthyrninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tel. 044-21 31 29

Budget biluthyrninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tel. 044-103 020

 

Hos Auto Europe,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Hyrbil 24/Rentalcarslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Biluthyrninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du jämföra priser och hyra bil från flera kända uthyrningsföretag.


Taxi

Behöver du beställa taxi under din vistelse hos oss i Hässleholms kommun - se länken här från Gula Sidorna för kontaktuppgifter.öppnas i nytt fönster


Färjetrafik

Från Polen, Tyskland eller Danmark till Sydsverige är det enkelt att ta sig med färja och sedan vidare med antingen tåg, buss eller bil.


Följande rederier trafikerar från:

Danmark: ForSealänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Scandlineslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Helsingborg-Helsingör), Stena Linelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Göteborg- Fredrikshamn och Varberg-Grenå)

Tyskland: TT-Linelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Travemünde-Trelleborg) eller Stena Line länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster(Rostock-Trelleborg och Sassnitz-Trelleborg)

Polen: Stena Linelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Gdynia-Trelleborg) eller PolFerrieslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Swinoujscie-Ystad/Köpenhamn) eller Unity Linelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (Swinoujscie-Trelleborg/Ystad)


Från Danmark kan du också åka via Öresundsbron mellan Köpenhamn-Malmö.


Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cookies

Logga in

Facebook
Hässleholms Kommun