Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

|

Svenska
English
Hovdala Slott

Hovdala slott

Trädhuset

Rampen upp mot Trädhuset

Foto: Bo Morenius

Trädhuset - en mötesplats i vacker miljö ute på Hovdalafältet!

Trädhuset står i en skogssluttning på Hovdala naturområde, nära Hovdala slott. Det är byggt i trä och glas och bärs upp av smäckra stålpelare. Entrésidan är sluten och smälter in bland grönskan. När man kommit in öppnar rummen upp sig inför den fantastiska utsikten över Finjasjön och Hovdala naturområde.


I Nordens största trädhus för året-om-verksamhet finns det möjlighet för grupper upp till 25 personer att boka möten och konferenser.

Byggnaden utgörs av tre delar: en entrédel, en serveringsdel och en konferensdel. Serveringen är placerad så att man får fri utsikt över sjön medan konferensdelen ligger lite mer indragen bland träden. Ute på trädäcket sitter man 5 meter upp i luften bland trädstammarna med trädkronorna som tak. På kvällen belyses träden av spotlights infällda i trädäcket.

Hovdala naturområde, som tidigare var ett stort militärt övningsfält, utvecklas nu till ett av Skånes större besöksområden med olika leder för den som vill vandra, rida eller cykla.


En karta över vägen till Trädhuset hittar du härPDF.

Alla tre bilderna är tagna av Sven Persson

Information och bokning

0451-26 71 05

0709-71 71 36


Trädhusets café sommaren 2018

Sommartid driver Hovdala slottsrestauranglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Trädhusets café uppe bland trädkronorna.

  

Mer information om caféetöppnas i nytt fönster

 

 

Söndagspicknick i Trädhuset hösten 2018

Ta med släkten, vännerna, kärleken, tjejgänget, gubbarna eller varför inte en blind date i härliga Trädhuset. Ge barnen en fin upptäckardag med äventyr i skogen och avsluta med en fika i Trädhuset. Ta dig tid till en höstvandring i vacker natur och ta med din frukost/bruch/picknick/fika/höstpaj. Kom tidigt och sitt själv och meditera på trädäcket. Ibland händer det någon kul aktivitet i samband med öppettiderna.

 

Volontärer i Trädhusets vänner håller huset öppet under söndagar enligt följande:

 

September

16, 23 och 30


Oktober

7, 14, 21 och 28

 

Njut av utsikten och egen medhavd fika. Ingen försäljning kommer att finnas utan du tar själv med dig vad du vill äta samt bestick, muggar, glas och tallrikar. Allt som du tagit med dig dit samt soporna tar du med dig hem.


Följ vad som händer i Trädhuset under hösten på Trädhusets vänners facebook-sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Hässleholms kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen

Hovdala slott

281 80 Hässleholm

Telefon: 0451-183 70


Fler kontaktuppgifter

Epost:

Hitta hit

Hovdala slott
Pl 6223
281 92 Hässleholm

Karta »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ oss

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun