Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

|

Svenska
English
Hovdala Slott

Hovdala slott

Utomhus på slottet

Välkomna till Hovdala slott med park, trädgård och naturområde om knuten - andas frisk luft - sitt på caféets uteservering och ta en kaffe - känn solen och dess värme - packa kaffekorgen - kika på vår titta-in-utställning!

Måla akvarell

Kom in i butiken och låna en korg med målarsaker!

Parken och naturområdet är stort och motiven finns i mängd.

Även en filt går att låna med sig.

Ta en stilla promenad, se alla vårtecken, följ hur det börjar spira i trädgården. Eller varför inte ta med en bra bok, en filt, en god vän, en korg med en kvällsfika och njuta av i parken eller vid byggnaderna? Bänkar och trädgårdsmöbler finns! Parken är öppen dygnet runt.

Lånehyllan i butiken

Kom in i slottsbutiken och fyll en upptäckarsäck med luppar, böcker, kikare eller hämta målargrejor, picknickfilt, käpphästar, spel, styltor och annat roligt att låna under dagen. Butiken är öppen tis - sön kl. 11-17.

Hattjakt

Leta efter hattar i parken med hjälp av en karta och samla bokstäverna som står på hattarna. Få ihop ett ord, kom in i butiken och berätta ordet. Ett pris väntar i skattkistan!

Kostnad 25kr, köpes i butiken.

Nytt ord var tredje eller fjärde vecka. Nytt ord 4 september!

Hovdala och naturområdet är en plats där du kan hämta kraft och energi året runt. Gratis kartor finns vid våra två anslagstavlor - vid tornet och besöksparkeringen. Eller kom in i butiken och hämta en karta.

Fåglar

Så här i vårens tid är det dags att ta med sig kikaren och ta en promenad på Hovdala fältet och spana efter fåglar av olika sort - forsärla, storspov, kungsfiskare, kärrhök m.fl. Det finns en mängd olika arter runtomkring - både vanliga som ovanliga.

Låna kikare och fågelbok i butiken.

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Hässleholms kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen

Hovdala slott

281 80 Hässleholm

Telefon: 0451-26 68 00


Fler kontaktuppgifter

Epost:

Hitta hit

Hovdala slott
Pl 6223
281 92 Hässleholm

Karta »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ oss

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun