Hässleholms kommun

Lyssna - Readspeaker

Du som tycker det är svårt att läsa text kan på Hässleholms kommuns webbplats använda lyssnafunktionen ReadSpeaker. Du behöver inte själv installera något program på datorn för att kunna lyssna.

Genom att lyssna på en text kan det bli lättare att förstå innehållet, och webbplatsen blir även mer tillgänglig och trevlig att besöka. För att få informationen på webbplatsen uppläst för dig klickar du på knappen "Lyssna" som finns på varje sida.

Vill du bara ha en del av sidans text uppläst markerar du texten det gäller, och en lyssna-ikon visar sig automatiskt bredvid muspekaren, vilket gör att du snabbt kan lyssna endast på texten du har markerat.

Lyssna knappen ligger uppe över innehållet på sidan när du tittar i smartphone och uppe på sidan till höger om innehållet när du titta i en dator. Så här ser lyssna-knappen ut på den här webbplatsen:

Lyssnaknapp

När du klickar på lyssna-knappen öppnas en kontrollpanel, du ser hur den ser ut nedan, och ReadSpeaker läser automatiskt texten på sidan.

Lyssnameny

I kontrollpanelen kan du:

  • Justera volymen
  • Pausa läsningen
  • Stoppa läsningen
  • Starta om läsningen
  • Välja "Inställningar" om du vill ändra inställningar för tjänsten

Lyssna på markerad text

Markera den del av texten du vill lyssna på och tryck därefter på den lyssna-knapp som då visas bredvid muspekaren. När du trycker på knappen visas en kontrollpanel. ReadSpeaker börjar automatiskt läsa upp texten du har markerat.

Inställningar

Menyn för inställningar hittar du på kontrollpanelen under symbolen som ser ut som ett kugghjul. I inställningsmenyn kan du:

  • Välja om du vill att texten ska markeras ord för ord och/eller mening för mening, eller stänga av markering
  • Välja om du vill att lyssna-knappen ska visas när du markerat text
  • Välja om du vill att läshastigheten ska vara långsam, normal eller hög

För mer information om lyssnafunktionen ReadSpeaker, besök webbplatsen om tjänster för text-till-tal från ReadSpeaker Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: