Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

|

Svenska
English
Hovdala Slott

Hovdala slott

Appen Historia utan gränser

I ett samarbete mellan Köge och Hässleholm/Hovdala slott i Skåne har det gjorts en app för smartphones, som berättar den gemensamma historian från 1600-talet då Skåne blev svenskt. Appen heter "Historia utan gränser" och laddas ner gratis via App Store eller Google Play.


Appen vänder sig till dig som har intresse av kulturhistoria och som är nyfiken på vad som hände och hur man levde under den här tiden. Följ historiens vingslag och kom de personer och platser som finns i appen nära. Med hjälp av GPS-karta går du runt i Köge stad eller Hovdala & Mölleröd naturområden och väljer att läsa texter eller lyssna till ljudfiler. Det finns ett quiz där du bör befinna dig på den specifika platsen för att kunna svara rätt på alla frågor. I kunskapstestet kan du både före och efter ditt besök testa hur mycket du kan om historien från de båda områdena.


Ladda ner appen gratis via App Store eller Google Play och öppna den innan du använder den på plats första gången. På detta sätt är du inte beroende av nätverksförbindelse. Appen är speciellt utvecklad till att användas av turister i utlandet, utan roaming. Kommentera historierna och dela dina upplevelser med andra med hjälp av Instagram. Twittra #histug.


Titta gärna på den lilla film som gjordes i samband med appen - klicka dig vidare till Youtube här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Välkommen att upptäcka det rika kulturarvet i Skåne och på Själland!

Appen KulTur

Sverige har ett rikt kulturarv. Nu har arvet digitaliserats och samlats i en lekfull och utmanande app för barn och unga. Bakom appen står medlemsföreningen Svenskt Kulturarv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Förhoppningen är att det ska bli roligt och enkelt att lära om vår historia. Appen innehåller platser från norr till söder. En av platserna i appen är just Hovdala slott.

 

Här kan du läsa mer om appen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Hässleholms kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen

Hovdala slott

281 80 Hässleholm

Telefon: 0451-26 68 00


Fler kontaktuppgifter

Epost:

Hitta hit

Följ oss

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun