Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Finns det cykelleder i Hässleholms kommun?

Cykla och upptäck bygden

Pumpa cykeln, ta på hjälmen och kör på utflykt.

Cykelleden Skåne är en regional cykelled som sträcker sig mellan Kristianstad och Ängelholm. Den är indelad i tre delleder. Totalt är cykelleden den 57 mil lång och går igenom 17 kommuner i Skåne. Hässleholms kommun är den kommun som har flest antal kilometer av sträckan, 70 kilometer. Genom Cykelleden Skånes delleder får du som cyklist uppleva den stora variation som det skånska landskapet erbjuder.


Cykelleden Skåne Länk till annan webbplats.

 

Längs Göingerundan eller Norra Skogsrundan får du både skön motion och intressant historia. Njut av en medhavd picknick eller låt dig bli uppassad med fika eller lunch på något av alla trevliga besöksmål som finns utmed vägen.


Vill du cykla en lite längre tur finns förslag på cykelvägar runt Finjasjön eller till grannkommunen Kristianstad. Kartor finns att hämta på Kontaktcenter/Infopoint i Stadshuset, Hässleholm. Digitalt finns kartorna i nedan länkar:
MTB-bana

I skogarna på Hovdala naturområde finns fina möjligheter att cykla mountain-bike. Snapphaneturen, drygt 37 kilometer, anses bland utövarna vara en av de bästa banorna i Sverige när det ordnas tävlingar varje höst. Du kan köra samma sträcka enligt kartor nedan. Observera att turen inte är markerad/skyltad och underhålls inte kontinuerligt.


Det finns också en kortare runda på 7 kilometer i Mölleröd, strax norr om Finjasjön.


Kartor över banorna finns tillgängliga på Medborgarkontoret i Stadshuset, Hässleholm och på Hovdala slott. Du kan också ladda ner kartor över Snapphaneturen och Mölleröd här:Cykelvägar i kommunen

Hässleholms kommun arbetar aktivt med att bidra till ett ökat cyklande. I kommunen finns ett välutbyggt cykelvägnät, cirka 93 kilometer gång- och cykelvägar, som ständigt förbättras.


Karta över Hässleholms kommuns cykelvägar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Var kan jag hyra cykel?

Hyr cykelFår man cykla på vandringsleder, i motionsspår och fritt i naturen?

Vandringslederna i Hässleholms kommun är till för dig som går och springer, tar dig fram i rullstol eller med barnvagn. Kommunen vill vara tydlig med att cykling inte ingår i de avtal som slutits med markägare och du bör därför avstå från cykling på vandringsleder och promenadstråk!


Enskilda vägar är däremot tillåtet för cykling, men visa hänsyn. Sprättande däck skadar lätt marken. Undvik därför att cykla i blöt och ömtålig mark och anpassa ditt körsätt efter underlag. Du kan inte i eventuell konflikt med markägare hävda att du får cykla på kommunens leder med hänvisning till Hässleholms kommun eller Region Skåne.


I kommunens motionsspår gäller cykelförbud!


Ta hand om naturen så att vi alla under lång tid framåt kan fortsätta njuta av den!

Ett litet barn cyklar bredvid en vuxen man som joggar invid Magle våtmark.

Motionstur invid Magle våtmark, Hässleholm. Foto: Johan Funke

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cookies

Logga in

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun