Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Hässleholm nästa!

I Hässleholms kommun finns många trevliga aktiviteter, besöksmål och evenemang sommartid som passar för alla åldrar och intressen. Populära utflyktsmål såväl som lite mer okända men fantastiska pärlor för att göra din sommar minnesvärd och rolig! Nedan följer ett axplock av allt vi har att erbjuda dig som besökare!


Turistbyrån står till din tjänst med tips och information! Välkommen!

Djur och natur

Tykarpsgrottanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Hovdala slottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är två av Hässleholms populära och välkända utflyktsmål för både gammal som ung.


För familjen kan även ett besök på Alpacka & Älg, Ekofarm i Hultetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster rekommenderas. Här kan man både få en visning på gården med många olika sorters djur och vill man ut och vandra står alpackorna till tjänst som sällskap. Ett mysig aktivitet i de skånska skogarna!


Även andra sorters djur kan vi berätta om i vårt område, t ex fladdermössen. Naturen runt Hässleholm har fina bomiljöer och förutsättningar för dessa lite mer nattliga djur. Här finns hela 16 olika arter av totalt 19 i landet - en imponerande siffra! Följ med på ett nattligt äventyr i form av fladdermussafarilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Hovdala naturområde eller gå på temavisning i Tykarpsgrottanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fladdermussafari

Foto: Teresa Starkenberg

Fladdermus

Foto: Jens Rydell

Appen Historia utan gränser

Historia direkt i din smartphone

Upptäck historian och gör det till ett roligt inslag tillsammans!

På Hovdala slott och runt om i naturområdet finns numera möjligheter att upptäcka den spännande 1600-talshistorian med hjälp av den moderna tekniken på ett lekfullt och trevligt sätt. Genom att ladda ner appen "Historia utan gränser"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till sin smartphone kan man gå på skattjakt och jaga silvermynt i appen - något som lockar framförallt barnen och hittar man många mynt kan man hämta ett pris i slottsbutiken... Se gärna den spännande filmen om appen här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Modelljärnvägen i Hässleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en av Sveriges största. Här visas vid ett flertal tillfällen i sommar några av Hässleholms järnvägsstationer från 1960-talet och för den uppmärksamme även många roliga detaljer i modellandskapet - allt i skala 1:87.


Fler tips på aktiviteter för barn och familj kan du få om du klickar härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterHovdala naturområde - här finns mycket att se och göra

Ett stenkast från centrum av Hässleholm når du ett område med en unik kombination av historia och framtid, natur och äventyr! Här finns massor av rekreationsmöjligheter för hela familjen - till fots, på cykel, med hund eller häst! Åker du tåg till Hässleholm kan du ha vandringskängorna på och nästan direkt komma ut i vår fantastiska natur kring Hovdala & Möllerödlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sommartid öppnar Trädhuset på Hovdalalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster upp som café och utställningslokal högt upp bland trädkronorna. Passa på att ta en kopp kaffe och njut av den fantastiska utsikten över Finjasjön och de öppna vidderna. Sista dagen för säsongen som trädhuset har öppet är den 16 augusti.


Hovdala slott bjuder in till storslagen enkelhet, tystnad och ett stillsamt lugn. Slottets butik med information, utställning och utemuseum har öppet varje dag utom måndagar ända till slutet av september. Sommartid bjuds här på konserter, utställningar, berättaraftnar mm. Kombinera med en god buffé på Hovdala slottsrestaurang eller fika i Fröknarnas café.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Avsluta ditt besök på Hovdala med en promenad. Här finns bekväma vandringsstråk, alltifrån kortare slingor på några kilometer till längre vandringsleder. Finjasjöleden kan med fördel delas upp i två etapper. Efter en dags vandring finns det trevliga boendeanläggningar i närheten av leden där du har möjlighet att få en god natts sömn med middag innan vandringen fortsätter dagen därpå.


Läs mer om Hovdala slott och Hovdala & Mölleröd naturområdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterVandring på Hovdala

Vandring på Hovdala Foto: Johan Funke/kominoch.se

Hovdala slottsträdgård

Hovdala slottsträdgård. Foto: Georg Grundsten

Dela sidans innhåll:

Tourist center

Besöksadress:

Hässleholm Kulturhus,

Vattugatan 18,

281 31 Hässleholm

Postadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset,

281 80 Hässleholm

Epost:

Tel: +46 (0)451-26 73 00

Org.nr: 212000-0985

Öppettider

Hitta till oss

Övrigt

Om webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cookies

Logga in

Hässleholms Kommun