Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Äntligen är det dags att möta våren igen! Många av våra besöksanläggningar slår nu upp portarna igen efter en lugnare vinter, redo att med nya krafter möta dig som besökare igen med trevliga återseenden eller med nya utflyktsmål för ögat. Upptäck några av våra trevliga besöksmål i Hässleholms kommun. Varmt välkommen!

Tykarpsgrottan

Tykarpsgrottan. Foto: Visit Sweden


En sagovärld under jord


Den 1 - 3 maj öppnade Tykarpsgrottan i Ignaberga för säsongen.


Upptäck en magisk värld 11 meter under jord med vackra pelarsalar och långa labyrinter. Miljön med mystiska gångar och hemliga gömställen har fascinerat filmskapare genom åren. Gruvan har fungerat som filminspelningsplats i filmerna Ronja Rövardotter och Kullamannen.


Under en guidad vandring får du höra intressanta berättelser om hur gruvan skapats av människohänder under flera århundraden. Gruvan har öppet för guidade turer ända in i september månad.


Läs mer om aktuella öppettider och evenemang i Tykarpsgrottanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Alpacka & Älg, Ekofarm i Hultet

Alpacka & Älg, Ekofarm i Hultet. Foto: Ingelbo Moosepark

Invigning av älgparken på Alpacka & Älg, Ekofarm i Hultet


Den 1 maj var det invigning av Alpacka & Älg i Västra Torup. Älgarna som tidigare bott på Ingelbo Moosepark har flyttat nästgårds till alpackorna och de andra djuren på Alpakahof. Alpacka & Älg, Ekofarm i Hultet blir framöver ett trevligt utflyktsmål för alla som vill uppleva den svenska älgen på nära håll och bekanta sig med andra djur på en riktig bondgård.Läs mer om andra aktiviteter på anläggningen, vägbeskrivning och öppettiderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Laxbro Häståkeri

Foto: Laxbro Häståkeri


Häst och vagn


Ta med familjen på en härlig tur med häst och vagn och upplev Hovdala hovslinga i vacker vårskrud!


Laxbro Häståkeri erbjuder  turer med stopp för lunch på Träställetlänk till annan webbplats i Skyrup och fika på Glada Geten Gårdsmejerilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i Lilla Oberöd, söndagar i perioden 5 april – 31 maj.


Läs mer om vårkörningarna med Laxbro Häståkerilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Hovdala slott med naturområde


Ett stenkast från centrum av Hässleholm når du ett område med en unik kombination av historia och framtid, natur och äventyr! Här finns massor av rekreationsmöjligheter för hela familjen - till fots, på cykel, med hund eller häst! Åker du tåg till Hässleholm kan du ha vandringskängorna på och nästan direkt komma ut i vår fantastiska natur i Hovdala & Mölleröd naturområden.


Hovdala slott bjuder in till storslagen enkelhet, tystnad och ett stillsamt lugn. Slottets butik med information, utställning och utemuseum har öppet varje dag utom måndagar mellan april och september.


Kombinera med en god buffé på Hovdala slottsrestaurang eller fika i Fröknarnas café. En nyhet för året är ett utökat sortiment av kakor och bakelser. I showroomet finns det möjlighet att titta in och beskåda det som bakas. Konditorn Johannes Börjesson var en av deltagarna i Dessertmästarna på kanal 5 under 2014.


Avsluta ditt besök på Hovdala med en promenad. Här finns bekväma vandringsstråk, alltifrån kortare slingor på några kilometer till längre vandringsleder. Finjasjöleden kan med fördel delas upp i två etapper. Efter en dags vandring finns det trevliga boendeanläggningar i närheten av leden där du har möjlighet att få en god natts sömn med middag innan vandringen fortsätter dagen därpå.


Läs mer om Hovdala slott och Hovdala & Mölleröd naturområdenöppnas i nytt fönster


Läs mer om Hovdala Slottsrestaurang och Fröknarnas Cafélänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterVandring på Hovdala

Vandring på Hovdala Foto: Johan Funke/kominoch.se

Hovdala slottsträdgård

Hovdala slottsträdgård. Foto: Georg Grundsten

Pelargonhuset i Vinslöv

Foto: Pelargonhuset, Vinslöv.

Pelargonhuset och Flädergården


Pelargonhuset och Flädergården öppnar upp för säsongen till påsk varje år. Drivhuset är fullt av sticklingar, plantor och många nya fina sorter. I kaffestugan kan du avnjuta en fläderblomsvåffla med grädde och fläderblomssylt. Passa på att handla flädergårdsprodukter i gårdsbutiken, allt tillverkat efter gamla recept. Några söndagar under säsongen kan du boka bord för att prova gammaldags äggakaka med stekt fläsk och lingonsylt. En riktigt skånsk delikatess!


Läs mer om Pelargonhuset och Flädergårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Humlalyckan

Foto: Humlalyckan


Flera populära butiker


Humlalyckan utanför Sösdala är både gårdcafé och inredningsbutik med många trevliga arrangemang under vår och sommar.


Läs mer om Humlalyckans arrangemang och öppettiderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Andra populära butiker på landet för att nämna några:Här kan du inhandla godsaker att fylla skafferiet med, ekologiska kläder eller trevliga ting och bruksföremål att förgylla hemmet med.


Läs mer om tips på gårdsbutiker och shopping i områdetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Dela sidans innhåll:

Tourist center

Besöksadress:

Hässleholm Kulturhus,

Vattugatan 18,

281 31 Hässleholm

Postadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset,

281 80 Hässleholm

Epost:

Tel: +46 (0)451-26 73 00

Org.nr: 212000-0985

Öppettider

Hitta till oss

Övrigt

Om webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cookies

Logga in

Hässleholms Kommun