Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Säsongsöppning i mars och april

Nu nalkas våren med allt vad det ger oss i form av efterlängtat ljus, energi och värme! Flera av våra utflyktsmål och aktiviteter börjar vakna till liv efter vinteruppehållet och är redo att ta emot säsongens besökare. Här nedan följer några tips på aktiviteter i vår.

 

Välkommen till Hässleholm med omnejd!

 

 

Sticklingsfest och fläderblomsvåfflor

Säsongspremiären under Skärtorsdagen på Flädergården och Pelargonhuset i Vinslöv innebär bland annat både sticklingsfest och våffelservering.

 

Drivhuset är fullt av pelargoner med många nya sorter då säsongen börjar på allvar för denna intressanta växt.

 

Fläderblomsvåfflan är specialiteten i kaffestugan. Du kan också förbeställa bord och njuta av den traditionella skånska paradrätten Gammladags äggakaka med fläsk och rårörda lingon.


Läs mer om Flädergårdens och Pelargonhusets aktiviteter och öppettider härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


 

 

Pelargonhuset

Glada getter, goda ostar & butiker på landet

Glada Getens Gårdsmejeri

Fullt ös är det i stallet med killingarna på Glada Getens Gårdsmejeri i Lilla Oberödlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster! Gårdsbutiken öppnar igen lagom till påsk!

 

Humlalyckan utanför Sösdalalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är både gårdscafé och inredningsbutik med många trevliga arrangemang under vår och sommar.

 
Andra populära butiker på landet för att nämna några:


Trästället i Skyrup, Tyringelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Skånska Vilt i Vinslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Af Skea, strax norr om Hässleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Här kan du inhandla godsaker att fylla skafferiet med, ekologiska kläder eller trevliga ting och bruksföremål att förgylla hemmet med.

 

Övriga gårdsbutiker hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

Fira påsken på Hovdala slott med hela familjen

På Hovdala slott finns en rad trevliga aktiviteter för såväl stor som liten. Man kan t ex gå på hattjakt och leta bokstäver i parken och få ett påskägg med hem, shoppa i butiken och äta en god påskbuffé på Hovdala slottsrestaurang under Påskdagen. Söndagsbuffén serveras fram till den 19 april då restaurangen öppnar igen för säsongen med traditionella slottsbufféer.

 

Se öppettider för Hovdala slottsrestaurang härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Den 25 mars är det vernissage på en konstutställning på slottets vind där barn från några av skolorna i Hässleholms kommun ställer ut akrylmålningar, fotografier och lera. Utställningen pågår t o m den

10 april.

 

Hennes nåd visar upp sitt slott under påsklovet för barn mellan 6-9 år. Den 29 mars och 31 mars, kl. 13 och 14.30 båda dagarna, blir det visning av den Ehrenborgska våningen under ca 40 minuter. Visningen är kostnadsfri men du måste anmäla dig till annmargret.lennartsson@hassleholm.se, telefon: 0734-25 36 12. Obs! Begränsat antal platser.

 

Parken och trädgården är öppna året runt. Du kan också uppleva de fantastiska omgivningarna i hela naturområdet runt Finjajsjön. Här finns både kortare promenadslingor och längre vandringsstråk. I slottets butik kan man hyra en upptäckarsäck som är fylld med upptäckarmaterial såsom picknickfilt, fjärilshåv, lupp, kikare, färgkritor, block och uppslagslitteratur. Studera stort som smått i naturen och bli familjens proffs på blommor och insekter.

 

 

Hovdala slott

Foto: Johan Enger

Foto: Sven Persson/swelo.se

Natur och historia kring slottet och i naturområdet

En rolig aktivitet är Historia utan gränser i din smartphone

Historia utan gränser

Upptäck den spännande 1600-talshistorian kring Hovdala slott och i naturområdet med barnen!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Med hjälp av den moderna tekniken kan man göra detta på ett lekfullt och trevligt sätt. Genom att ladda ner appen "Historia utan gränser" till sin smartphone kan man gå på skattjakt och jaga silvermynt i appen. Hittar man många mynt kan man hämta ett pris på turistbyrån i Hässleholm (eftersom slottsbutiken har stängt nu vintertid). En naturskön och rolig aktivitet även vintertid!

 

Se gärna den spännande filmen om appen här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Alpackatrekking - en annorlunda vandring

Alpackor

På torsdagar under mars och april månad kan man boka en alpacka- trekking på Alpaka & Älg Ekofarm, utanför Västra Torup.

 

Vandra på mysigt slingrande skogsvägar med dessa fascinerande djur. Med sitt lugna sätt förmedlas en helt speciell naturupplevelse. Barn som vanligtvis inte gillar att promenera tycks glömma tiden när de vandrar med en alpacka.

 

En tur tar ca. 2 timmar inklusive fikapaus under vägen.

 

Du kan boka en trekkingtur direkt via onlinebokningen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 Dela sidans innhåll:

Tourist center

Besöksadress:

Hässleholm Kulturhus,

Vattugatan 18,

281 31 Hässleholm

Postadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset,

281 80 Hässleholm

Epost:

Tel: +46 (0)451-26 73 00

Org.nr: 212000-0985

Öppettider

Hitta till oss

Övrigt

Om webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cookies

Logga in

Hässleholms Kommun