Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Kul på lovet

När barnen har lekt färdigt med julklappen, julmaten är uppäten och släkten är samlad - vad är då inte bättre än lite sport- och fritidsaktiviteter för hela familjen i alla åldrar? Curling, inomhusgolf och boule eller en syreberikande promenad på Hovdala naturområde eller annat närbeläget strövområde?

 

Det finns en hel del i närområdet att hitta på!

 

Nedan följer några axplock:

 

Modelljärnväg och andra familjeaktiviteter

Modelljärnvägen i Hässleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en av Sveriges största. Här visas vid vid ett par tillfällen under mellandagarna några av Hässleholms järnvägsstationer från 1960-talet och för den uppmärksamme även många roliga detaljer i modellandskapet - allt i skala 1:87. Nostalgi blandat med teknisk finurlighet - lika spännande för vuxna såväl som för barnen!

 

För information om visningarna den 30 december och 3 januari - läs mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Fler tips på aktiviteter för barn och familj kan du få om du klickar härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Bondgårdsdjur och alpackor?

Även vintertid kan man besöka gården Alpakahof i Västra Torup, väster om Hässleholm, för en bondgårdsvisning eller en alpackatrekking.

 

På gården finns många olika sorters djur såsom minishetlandsponnys, angora- och dvärggetter, linderödsgrisar, highland cattle och lite smådjur. På en gårdsvisning får du möjlighet att "gå bakom kulisserna" - titta på alla djuren, fråga och lära dig mer om raserna, klappa och känna på pälsen mm. Ring och förboka!


Ett lite mer exotiskt inslag på gården är alpackorna. Även vintertid kan du bli förtrollad av en alpacka under en vandring i skånsk natur. Alpackatrekking måste förbokas - klicka här för mer information.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Läs mer om aktiviteterna på gården härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 


Bio och kulturevenemang

 

För den filmintresserade brukar tiden runt jul innebära många premiärvisningar av nya filmer. Eurostars filmutbud visas på Parkbiograferna i Kulturhuset, mitt i stan.

 

Klicka här för bioprogrammet på Parkbiograferna i Hässleholmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

För andra evenemang såsom utställningar, musik etc - klicka här så kommer du till turistbyråns evenemangskalenderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Den uppdateras regelbundet så håll utkik - nya evenemang kan vara på gång!

 

 

Sport och motion

På fritidsanläggningar runt om i kommunen kan man roa sig med alltifrån simning och bad, bowling och discgolf till inomhusgolf och curling.


En utflykt med familjen till något av våra fantastiska strövområden i kommunen med både kortare och längre vandringsleder är också något som rekommenderas. Vem kan säga nej till frisk luft och en smarrig egengrillad korv och kanske lite varm choklad i en medhavd termos...?

 

Här kan du få tips på ett urval av sport- och fritidsaktiviteterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


För information kring aktuella öppettider på badhus etc klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

För mer information om strövområden i Hässleholm med omnejd hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Natur och historia kring Hovdala slott

Upptäck den spännande 1600-talshistorian kring Hovdala slott och i naturområdet med barnen!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Med hjälp av den moderna tekniken kan man göra detta på ett lekfullt och trevligt sätt. Genom att ladda ner appen "Historia utan gränser" till sin smartphone kan man gå på skattjakt och jaga silvermynt i appen. Hittar man många mynt kan man hämta ett pris på turistbyrån i Hässleholm (eftersom slottsbutiken har stängt nu vintertid). En naturskön och rolig aktivitet även vintertid!

 

Se gärna den spännande filmen om appen här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Dela sidans innhåll:

Tourist center

Besöksadress:

Hässleholm Kulturhus,

Vattugatan 18,

281 31 Hässleholm

Postadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset,

281 80 Hässleholm

Epost:

Tel: +46 (0)451-26 73 00

Org.nr: 212000-0985

Öppettider

Hitta till oss

Övrigt

Om webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cookies

Logga in

Hässleholms Kommun