Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Tips inför julen

Här kan du läsa mer om evenemang med jultema i Hässleholm med omnejd

Foto: Fotoakuten

Årets stora högtid julen står för dörren och med den många festligheter - hemma med familj, släkt och vänner eller med tillställningar för föreningen eller arbetsplatsen. Julklappstipsen glimmar i butikerna i förpackningar av guld och paljetter. Restauranger och festlokaler lagar till härliga måltider med julens smaker.

 

Många förknippar julen med en trevlig konsert, andra vill pyssla lite extra i hemmet och kanske göra en egen julkrans eller egna julklappar? 


Behöver du tips på julmarknader, krogshower, pysselaftnar eller annat trevligt står turistbyrån i Hässleholm till din tjänst!

 


Klicka här för mer information om julevenemangen i Hässleholm med omnejd!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

Julmarknaden Skånejul på anrika Hässleholmsgården

Foto: Sven Persson/swelo.se

Julmarknader

I Hässleholm arrangeras flera julmarknader under november och december. Några av de största är bl a Skånejul på Hässleholmsgården respektive Tykarpsgrottans underjordiska marknad. Fyll på med julstämning och inhandla trevliga klappar och smakfulla läckerheter till julbordet!

 
Läs mer om julaktiviteter i Hässleholm med omnejd härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 
Läs mer om julmarknader i Skåne härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

I Hässleholms centrum blir det sedvanlig julskyltning den första advent. Läs mer om julskyltningen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 


 

Foto: Fotoakuten

Julens smaker

 

Många väljer det traditionella julbordet med alla läckerheter som hör julen till, andra föredrar en vanlig middag med inslag av julens smaker.

 

I Hässleholm finns flera möjligheter till kulinariska upplevelser i glada vänners lag. Vill du ha underhållning under julbordet presenterar Restaurang Farozon tillsammans med Showtime årets julbordsshow, My Musicbox. Hemgjorda köttbullar och egeninlagd sill kombineras med en musikalisk resa med alltifrån rock och schlager till modern musik.

 

Här äter du julbord i Hässleholm med omnejdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 


 

Humlalyckans gårdsbutik

Foto: Humlalyckan

Gårdsbutiker med julklappstips och granhuggning

 
Köp dina julklappar hos någon av gårdsbutikerna runt Hässleholm. Ofta tillverkat av ingredienser från närområdet. Gör julgransinköpet till en stämningsfull och mysig tradition kan du åka till Asmoarp och hugga din egen julgranlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Värm dig efteråt i julstugan med en varm och god glögg.

 
Glada Getens Gårdsmejerilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Humlalyckanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Träställetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är några av de butiker på landet som har öppet dagarna innan jul. Upplev vinterlugnet på Hovdala slottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster med en promenad i parken och kika in i den härligt julpyntade slottsbutiken.

 

 

Här kan du läsa mer om Hotell Statts julerbjudande

Hotell Statt. Foto: Ida Flygare

Trångbodda i jul? Brunch på Hotell Statt?

 

Har du ingenstans att husa släkten som kommer över julen? Eller är ni sugna på en dunderfrukost á la brunch under mellandagarna?

Boka in släkten eller er själva på Hotell Statt! Bra priser och erbjudanden över jul och nyår.

 

Läs mer om Hotell Statts hotellpaket och julmenyer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Läs mer om julerbjudandet och boka direkt härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 

 

 

 

 

 

Dela sidans innhåll:

Tourist center

Besöksadress:

Hässleholm Kulturhus,

Vattugatan 18,

281 31 Hässleholm

Postadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset,

281 80 Hässleholm

Epost:

Tel: +46 (0)451-26 73 00

Org.nr: 212000-0985

Öppettider

Hitta till oss

Övrigt

Om webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cookies

Logga in

Hässleholms Kommun