Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Höstlovsaktiviteter 2018

Under höstlovet bjuds det på många aktiviteter för skollediga barn och unga i Hässleholms kommun.

Detaljerade lovprogram hittar du genom att klicka på verksamheterna nedan.

 

Aktiviteter på bibblan och kulturhuset


I Hässleholm Kulturhus och på de olika biblioteken finns det massor av aktiviteter under hela höstlovet för dig mellan 6-15 år.

 

Lär dig att programmera ett eget spel, skapa animerad film med lego och lera, rita manga, pyssla på temat rymden eller bara häng och spela tv-spel med dina vänner.


Allt är gratis!

 

Se hela lovprogrammet på hassleholmkulturhus.se/lovPDF

Spänning i Tykarpsgrottan

 

Under höstlovsveckan händer det roliga saker i Tykarpsgrottan! Varför inte gå på en guidad visning, kanske skymta en fladdermus förbi i gångarna?


I det underjordiska mörkret lurar läskiga varelser och väsen. Man vet aldrig när eller var man stöter på dem, så var på er vakt! Är ni modiga kan ni hänga med på en underjordisk spökvandring, och för de mindre barnen finns en spännande väsenvandring. Tycker man fossiler är spännande kan man hänga med på en underjordisk fossiljakt. Efter ett besök i gruvan kan ni värma er med en god fika i caféet eller pyssla lite vid pysselbordet. Läs mer på tykarpsgrottan.netlänk till annan webbplats 

Youtube event på Markan


Kom och lär dig hur man blir en youtuber! Den 27 oktober har du chansen att träffa Youtubarna Ella Grundel, Arga Skånska män och Montefjanton.

 

Få tips och bli inspirerad!

 

Fri entré! Det bjuds på korv och dricka.

Ålder 10-15 år, max en medföljande förälder.

En heldag från kl. 13.00 - 21.00.

 

Programmet uppdateras efter hand på markan.selänk till annan webbplats.

Fria bad och åk


På fritidsanläggningar runt om i kommunen kan man roa sig med alltifrån simning, bad och skridskoåkning.


Under höstlovet kan barn mellan 6-15 år bada och åka skridskor helt gratis! Klicka på länkarna nedan för att se öppettider på våra olika badhus och ishallar:


Simhallar och badhuslänk till annan webbplats


Ishallarlänk till annan webbplats

 

 

Bygg en brandbil på muséet

 

På Hässleholms museum kan du under höstlovet, måndag - torsdag mellan kl 11-16 (insläpp till kl 15), bygga och måla din egen brandbil, stridsvagn eller annat kul. Du kan också klä ut dig till brandman, vara med på en utryckning och spruta vatten. ”Kanon” skjutning med mjuka bollar.


Folkuniversitetet kommer att delta med en station i år, dels med att visa hur en "krislåda" kan se ut i varje hushåll, med tanke på den beredskap vi behöver ha i händelse av ett långvarigt strömavbrott eller liknande.

 

Mer info på hassleholmsmuseum.selänk till annan webbplats.

 

LAN och Halloween på Markan

 

Mellan den 29-30 oktober blir det 24-timmars LAN på Markan. Turnering i diverse spel och annat kul. Ta med dator eller spelkonsol. Ålder 10-15 år, fri entré, frukost ingår. Anmälan krävs och det görs i Markans Café 0451-899 21.

Den 31 oktober blir det Halloweenfirande! Gör dig redo för lite mysrys. Det blir aktiviteter, tävlingar, Quiz, pris för bästa utklädnad m.m. Ansiktsmålare finns på plats och Micke Magiker uppträder och minglar runt för att visa läskiga och lustiga tricks.

 

Infon uppdateras efterhand så håll utkik på markan.selänk till annan webbplats

Trekking med en alpacka eller gosa med bondgårdsdjur?

 

På gården Alpakahof i Västra Torup, väster om Hässleholm, finns många djur såsom minishetlandsponnys, angora- och dvärggetter, linderödsgrisar, highland cattle och lite smådjur. På en gårdsvisning får du möjlighet att "gå bakom kulisserna" - titta på alla djuren, fråga och lära dig mer om raserna, klappa och känna på pälsen mm.

 

Ett lite mer exotiskt inslag på gården är alpackorna. Fly från vardagens tidspress och förtrollas av en vandringstur i rofylld skånsk natur tillsammans med en lugn och mysig alpacka. Både alpackatrekking och gårdsvisning måste förbokas! '

 

Mer information på alpakahof.comlänk till annan webbplats.Full koncentration på höghöjdsbanan vid Multilevel Zipline i Sandåkra.

Äventyr på många nivåer! Vågar du prova?

 

På MultiLeveL i Sandåkra strax söder om Hässleholm, finns Europas första rullstolsanpassade zipline bana.
Utmana dig själv och prova ziplines, höghöjdsbanor och klätterträd. Både för vuxna och barn. Upplev äventyr i din rullstol eller till fots! Klarar du utmaningarna?

Öppet alla dagar under höstlovet mot förbokning.

 

Mer information på multilevel.selänk till annan webbplats.

 

 

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cookies

Logga in

Facebook
Hässleholms Kommun