Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Finns det cykelleder med kartor i området?

Cykla och upptäck bygden

Pumpa cykeln, ta på hjälmen och kör på utflykt med cykeln. Här presenteras två förslag på trevliga cykelrundor med möjligheter till intressanta och mysiga stopp längs vägen. Köp en glass, kolla lite närmare på ett spännande utflyktsmål eller ta en fikapaus. Längs Göingerundan, 25 alternativt 50 km respektive Norra Skogsrundan, 45 km får du både skön motion och lite intressant historia längs vägen. Kartorna finns att hämta på Infopoint/Medborgarkontoret i Stadshuset, Hässleholm.


Det finns också en tur för dig som vill cykla mellan Kristianstad och Hässleholm. Antingen åker du på cykelvägen längs riksväg 21 eller tar du skogsturen via Göingeåsen på en mindre bilväg, längs hagmark och genom mindre byar. Förläng turen om du vill genom en extra rutt runt Finjasjön och gör ett besök på Hovdala slott.


Kartor finns i tryckt format att hämta på Infopoint/Medborgarkontoret i Stadshuset, Hässleholm.
Vill du hellre ha kartorna som PDF, kan du ladda ner och skriva ut dem här:


 

MTB-bana

I skogarna runt Hovdala Naturområde och Vandringscentrum finns det en MTB-bana på drygt 37 km. Det är en bana som bland utövarna anses vara den bästa i Sverige och man har därför regelbundna tävlingar med SM-status här.


I Mölleröd, norr om Finjasjön, finns en bana på drygt 7 km. Karta över banorna finns tillgänglig på Medborgarkontoret i Stadshuset, Hässleholm samt på Hovdala slott. Du kan även ladda ned kartorna här. Länk till annan webbplats.

Cykelvägar i kommunen

Hässleholms kommun arbetar aktivt med att bidra till ett ökat cyklande. I kommunen finns ett välutbyggt cykelvägnät som ständigt förbättras, cirka 93 kilometer gång- och cykelvägar. Karta över Hässleholms kommuns cykelvägar kan du ladda ned som PDF här.

Var kan jag hyra cykel?

Det finns cykel att hyra hos ett par aktörer i området, klicka här för mer information.


Här cyklar ett barn medan en vuxen springer precis framför, invid Magle våtmark.

Cykeltur invid Magle våtmark, Hässleholm. Foto: Johan Funke

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cookies

Logga in

Facebook
Hässleholms Kommun