Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Vandring

I Hässleholm finns flera natursköna och lättillgängliga strövområden med väl markerade vandringsleder och promenadstigar i ett varierat landskap. Utmed lederna hittar du intressanta besöksmål och annorlunda upplevelser.

Ledstatus

Välkommen att ta dig ut till våra fina strövområden och promenadstråk runtom i Hässleholms kommun! Det finns några saker vi ber dig ta hänsyn till när du planerar din vandring:

 

Begränsad framkomlighet på Hovdala 3 juni

Den 3 juni arrangerar Hässleholms Motorklubb SM-tävling i rally på Hovdala. Det blir begränsad framkomlighet till vandringsleder och nya cykelleden då vägar kommer att vara avstängda för genomfart mellan klockan 7-18. Se karta över tävlingsområdet och publikplatserna.

Karta Hovdalasprinten Pdf, 2.4 MB.


Eldningsförbud!

Det är eldningsförbud i Hässleholms kommun från den 25 maj! Det är förbjudet att elda och grilla i skog och mark. Det är fortfarande tillåtet att grilla på fasta grillplatser och på upphöjda grillar på ben och stativ. Tänk på att du som tänder grillen har ansvar för säkerheten.


Flotten är ilagd och Vieåleden är framkomlig

Flotten är ilagd över Helge å och leden är framkomlig i sin helhet igen. Viss justering av sträckan från bron invid Verumsvägen och ett par kilometer västerut. Följ ledmarkeringarna.

(uppdaterat 9 maj 2023)


Ta med egen ved!

Det kommer dessvärre inte att läggas ut mer ved vid lägerplatserna denna säsongen på grund av vedstölder. Ta med egen ved om du ska göra upp eld och laga mat på din utflykt!

(uppdaterat 13 september)


Omdragning av Alslingan

Från den 22 augusti 2022 är Alslingan inte längre tillgänglig på grund av ändrade markägaravtal. Följ röd markering och anvisningar i fält. Kommunen jobbar för att hitta en snar lösning på ny passage.


Karta över Alslingan efter den 22 augusti (2022)

Mer information om ändringarna på Alslingan Länk till annan webbplats.

Massor att upptäcka

I denna gränsbygd har det under årtusenden skapats naturliga förutsättningar för den spännande och unika nordskånska naturen, med alltifrån höga höjder och raviner till vidsträckta hagmarker, trolsk granskog och skir bokskogsgrönska. En blandning av naturupplevelser när de är som bäst helt enkelt.


På Hovdala Vandringscentrum finns det massor att upptäcka utmed vandringslederna. Lär dig mer om traktens historia, natur och kultur genom att ta del av de informationstavlor som finns på ett fyrtiotal platser. Andra populära besöksmål är Hovdala slott, Trädhuset och traktens enda getostmejeri Glada Geten.


Kul med familjen

På slottet kan du låna en upptäckarsäck som hela familjen kan ha glädje av under en dag i naturen. Fyll säcken med kikare, lupp, håv, picknickfilt mm och gå på upptäcktsfärd. Upptäckarsäcken kan lånas helt gratis i butiken från april-september.

Fem vandrare och en hund på vandring genom ljusgrön vårskog.

Vandring på Hovdala Vandringscentrum. Foto: Johan Funke

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cookies

Logga in

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun