Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Vandring

I Hässleholm finns flera natursköna och lättillgängliga strövområden med väl markerade vandringsleder och promenadstigar i ett varierat landskap. Utmed lederna hittar du intressanta besöksmål och annorlunda upplevelser.

Massor att upptäcka

I denna gränsbygd har det under årtusenden skapats naturliga förutsättningar för den spännande och unika nordskånska naturen, med alltifrån höga höjder och raviner till vidsträckta hagmarker, trolsk granskog och skir bokskogsgrönska. En blandning av naturupplevelser när de är som bäst helt enkelt.


På Hovdala Vandringscentrum finns det massor att upptäcka utmed vandringslederna. Lär dig mer om traktens historia, natur och kultur genom att ta del av de informationstavlor som finns på ett fyrtiotal platser. Andra populära besöksmål är Hovdala slott, Trädhuset och traktens enda getostmejeri Glada Geten.


Kul med familjen

På slottet kan du låna en upptäckarsäck som hela familjen kan ha glädje av under en dag i naturen. Fyll säcken med kikare, lupp, håv, picknickfilt mm och gå på upptäcktsfärd. Upptäckarsäcken kan lånas helt gratis i butiken från april-september.

Fem vandrare och en hund på vandring genom ljusgrön vårskog.

Vandring på Hovdala Vandringscentrum. Foto: Johan Funke

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cookies

Logga in

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun