Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Vandring

I Hässleholm finns flera natursköna och lättillgängliga strövområden med väl markerade vandringsleder och promenadstigar i ett varierat landskap. Utmed flera av lederna bjuds du på intressanta besöksmål och historiska kulturupplevelser.

Unik och varierad natur

I denna gränsbygd har det under årtusenden skapats naturliga förutsättningar för den spännande och unika nordskånska naturen, med alltifrån höga höjder och raviner till vidsträckta hagmarker, trolsk granskog och skir bokskogsgrönska. Här finns vandringsleder och stigar för kortare och lugnare promenader men också möjligheter till längre vandringsäventyr. Skåneledens sträckningarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Kust-Kust samt Nord-Syd korsar varandra i området med bl a delleden Hovdalaleden, 57 km, på Hovdala Vandringscentrum.

 

Intressanta stopp längs vägen

Det finns ett flertal intressanta besöksmål utmed lederna. På Hovdala Vandringscentrum finns t ex Hovdala slottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Hovdala Trädhusöppnas i nytt fönster och Glada Getens Gårdsmejerilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Lär dig mer om bygdens historia och andra intressanta företeelser genom de informationstavlor som finns på ett flertal platser utmed din vandring. På Hovdala Vandringscentrum och Naturområde hittar du ett fyrtiotal intressanta tavlorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om natur- och kulturvärden.

 

Kul med familjen

Hovdala slottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du låna en upptäckarsäck som hela familjen kan ha glädje av under en dag i naturen på Hovdala Vandringscentrum och Naturområde. Fyll säcken med kikare, lupp, håv, picknickfilt mm och gå på upptäcktsfärd. Upptäckarsäcken kan lånas i butiken från april-september.

 

Vandring på Hovdala Vandringscentrum. Foto: InPhokus by Funke

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cookies

Logga in

Facebook
Hässleholms Kommun