Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Vandring

I Hässleholm finns flera natursköna och lättillgängliga strövområden med väl markerade vandringsleder och promenadstigar i ett varierat landskap. Utmed lederna hittar du intressanta besöksmål och annorlunda upplevelser.

Ledstatus

Välkommen att ta dig ut till våra fina strövområden och promenadstråk runtom i Hässleholms kommun! Det finns några saker vi ber dig ta hänsyn till när du planerar din vandring:

Översvämningar och allmänt blött i skog och mark

Efter stora mängder nederbörd och snösmältning är det väldigt blött och bitvis höga vattennivåer längs vandringsleder och promenadstråk. Speciellt lederna runt Finjasjön är oframkomliga. Välj områden på högre höjd och en bit från sjöar och vattendrag för din utevistelse.

(publicerat 29 januari 2024)

Släng inte mat i naturen

Viktigt att tänka på just nu är att vilda djur kan föra med sig smittor från mat som du kastar på marken. Ta med en och påse och samla upp ditt skräp och överblivna matrester i, så blir det enklare att ta med hem om du inte hittar en ledig soptunna!

Information från Länsstyrelsen om afrikansk svinpest Länk till annan webbplats.

 

 

Flotten på Vieåleden är upptagen för vinterförvaring

Vieåleden är under vintern inte framkomlig i sin helhet då flotten i Helge å är upptagen för säsongen. Flotten läggs i ån igen den 1 maj 2024.

(uppdaterat 31 oktober 2023)


Omdragning av Alslingan

Efter den 22 augusti 2022 är Alslingan inte längre tillgänglig på grund av ändrade markägaravtal. Följ röd markering och anvisningar i fält. Hässleholms kommun jobbar för att hitta en lösning på ny passage.

Karta över Alslingan efter den 22 augusti 2022

Massor att upptäcka

I denna gränsbygd har det under årtusenden skapats naturliga förutsättningar för den spännande och unika nordskånska naturen, med alltifrån höga höjder och raviner till vidsträckta hagmarker, trolsk granskog och skir bokskogsgrönska. En blandning av naturupplevelser när de är som bäst helt enkelt.


På Hovdala Vandringscentrum finns det massor att upptäcka utmed vandringslederna. Lär dig mer om traktens historia, natur och kultur genom att ta del av de informationstavlor som finns på ett fyrtiotal platser. Andra populära besöksmål är Hovdala slott, Trädhuset och traktens enda getostmejeri Glada Geten.


Kul med familjen

På slottet kan du låna en upptäckarsäck som hela familjen kan ha glädje av under en dag i naturen. Fyll säcken med kikare, lupp, håv, picknickfilt mm och gå på upptäcktsfärd. Upptäckarsäcken kan lånas helt gratis i butiken från april-september.

Fem vandrare och en hund på vandring genom ljusgrön vårskog.

Vandring på Hovdala Vandringscentrum. Foto: Johan Funke

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cookies

Logga in

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun