Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Upplevelser till häst

Hästsporten har många utövare i Hässleholm och i området finns flera fina ridanläggningar. En del av dessa har aktiviteter och turridningar för dig som är på tillfälligt besök hos oss.

För dig med egen häst

Du kan rida eller köra med egen häst på fina skogsvägar och leder. En 28 mil lång rid- och körled går genom Hässleholms kommun och gör det säkert att ta sig fram för både ryttare och kusk. På Hovdala Naturområde finns Hovslingan - två slingor på 8 km respektive 12 km - som bjuder fantastiska upplevelser tillsammans med din häst.


För mer information om rid- och körleden, klicka härlänk till annan webbplats


Vill du veta mer om Hovslingan på Hovdala Naturområde, klicka här


Turridning, ponnyskola eller ridläger?

Brönne Islandshästarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Hovdala Naturområde och Sparrarps Islandshästarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, kan du boka turridning och njuta av fantastiska naturupplevelser från hästryggen. På Idyllens Ponnyskolalänk till annan webbplats kan barn utan ridvana prova på ponnyridning. Här finns också annorlunda och spännande skogsturer med en del märkliga ting och figurer som dyker upp utefter vägen. Skötsel och pyssel med hästarna efter ridturen ingår i denna ponnyskola.


Skyrup Country Clublänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster erbjuder camps och ridläger med kvalitet för dig som är aktiv ryttare.


Gräsklippning på gammaldags vis

Parken och trädgården utgör en viktig del i det kulturhistoriska värdet på Hovdala slott, 7 km söder om Hässleholm. Här infinner sig också upplevelsen av sinnesro, skönhet och ålderdomlighet. Gräsklippningen sköter man därför på gammaldags vis med hjälp av hästdragna gräsklippare. Kanske är Sigvard på plats och klipper när just du kommer på besök?


Gräsklippning på Hovdala

Gräsklippning vid Hovdala slott. Foto: Georg Grundsten

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cookies

Logga in

Facebook
Hässleholms Kommun