Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Upplevelser till häst

Hästsporten har många utövare i Hässleholm och i området finns flera fina ridanläggningar. En del av dessa har aktiviteter och turridningar för dig som är på tillfälligt besök hos oss.

Ett sto med sitt föl springer i sin hage.

För dig med egen häst

Du kan rida eller köra med egen häst på fina skogsvägar. På Hovdala Naturområde finns Hovslingan - två slingor på 8 km respektive 12 km - som erbjuder fantastiska miljöer och möjligheter för dig och din häst.Turridning, ponnyskola eller ridläger?

På Brönne Islandshästar och Sparrarps Islandshästar kan du boka turridning och njuta av fantastiska naturupplevelser från hästryggen. På Idyllens Ponnyskola kan barn utan ridvana prova på ponnyridning. Här finns också annorlunda och spännande skogsturer med en del märkliga ting och figurer som dyker upp utefter vägen. Skötsel och pyssel med hästarna efter ridturen ingår i denna ponnyskola.


Skyrup Country Club erbjuder camps och ridläger med kvalitet för dig som är aktiv ryttare.Gräsklippning på gammaldags vis

Parken och trädgården utgör en viktig del i det kulturhistoriska värdet på Hovdala slott. Här infinner sig upplevelsen av sinnesro, skönhet och ålderdomlighet. Gräsklippningen sköter man just därför på gammaldags vis med hjälp av hästdragna gräsklippare. Kanske är Sigvard på plats och klipper när just du kommer på besök?


Hovdala slott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Gräsklippning med häst i parken på Hovdala slott.

Gräsklippning vid Hovdala slott. Foto: Georg Grundsten

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cookies

Logga in

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun