Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Lekplatser i stan

Hässleholms kommun har många lekplatser i de sköna parkerna att erbjuda för en stunds aktivitet och rörelse. Några av parkerna ligger centralt i Hässleholm och rekommenderas ett besök.

Två flickor leker på inte-stöta-marken-banan på en nybyggd fin lekplats.

Djupadalsparken. Foto: Johan Funke

Hembygdsparken

Strax öster om kyrkan mitt i Hässleholm finns en oas för den som söker vila, aktivitet eller kulturella upplevelser. Låt barnen leka en stund och mata ankorna. Njut av en kopp kaffe eller en våffla i mysiga kaffestugan. I parken finns ett 10-tal historiska byggnader och statyn Snapphanen av Axel Ebbe. I Hembygdsmuséet kan du kika in i toffelmakarens verkstad eller se utställningar om lokal historia som till exempel de arkeologiska fynden från Sveriges äldsta boplats i Mölleröd.Djupadalsparken

I Djupadalsparken intill Esplanadgatan och sjukhusområdet i Hässleholm finns en trevlig lekplats. Här finns också discgolfbana med nio korgar för den som vill utmana sig med frisbee. För den som vill träna tennis på någon av utomhusbanorna finns möjlighet att boka bana via Hässleholms Tennisklubb.


Venaparken - miljövänlig och rolig

Venaparkens lekplats är den första i Sverige där man använder sig av lekredskap som är gjorda av återvunnen plast.
Här finns till exempel en större lekbåt med olika klätterfunktioner, en kombinationslek för de allra minsta, gungställning, kompisgunga, hängmattor, tillgänglighetsanpassad sandlåda med bakbord i olika höjd och en hinderbana. Här finns även ett tillgänglighetsanpassat rastbord, en grill och en hinderbana för de lite större barnen.


Fallunderlaget är tillgänglighetsanpassat och tillverkat av naturlig kork (Corkeen). För att alla i familjen ska veta var man ska lägga de sopor som blivit kvar efter att man fikat, finns källsorteringskärl med de populära sopsamlarmonstren.


 

Hitta till alla kommunens lekplatser

Det finns 54 lekplatser i parker runt om i Hässleholms kommun. Kom ut och lek!


Lekplatser i Hässleholms kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cookies

Logga in

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun