MENY

Konserter

Tingsek

litet stort gammalt nytt mjukt hårt rakt krokigt fint fult
En musikföreställning med Magnus Tingsek & Oscar Johansson


Efter att ha varit ute och spelat med ett 7 manna band i många år så blev ja sugen på att göra någonting mer avskalat. Jag ville ta det tillbaka till mina första år på vägarna för 15 år sedan fast med material i bagaget från 6 skivor och många hundra gig senare. Så blev det. Jag tar med mig min vän Oscar Johansson på Klaviatur och tillsammans kommer vi att spela låtar från alla mina år som artist och berätta lite om hur och varför jag har gjort dom valen jag gjort. Varför Led Zeppelin , Depeche Mode, Stevie Wonder, Blur och D’angelo alla inspirerat mig till det jag blev musikaliskt och varför jag fortfarande söker efter nya uttryck hela tiden. Framförallt så kommer vi att spela musik från låtlistan alla ska få vara med att bestämma. Jag ser fruktansvärt mycket fram emot detta och hoppas att ni gör detsamma. Vi ses i höst!

 

Fredag 13/10 kl 19:00

Förköp av biljetter på Markan, överblivna biljetter säljs på plats samma kväll.

Pris: 200 kr, för Markans medlemmar och ungdomar upp till 25 år 150 kr.

NeverMind


Never Mind är ett goth rock/postpunk band bestående av tre personer, dundrande trummaskin och glödande syntar.

Sprungna från 70- och 80-talets goth och post punk scen, med influenser av Joy Division, David Bowie och The Psychedelic Furs har de utvecklat ett unikt sound genom åren. Den musikaliska berättelse trummaskin och gitarrer berättar, kan bara definieras som ett lågmält drama- och varje låt en scen från en egen Noire film.

Med lidelsefulla gitarrer och tunga syntetiska trummor banar Never Mind sin väg genom en rökfylld scen för att leverera intensivt drama med en passionerad omfamning av publiken och natten.

 

Fredag 3/11 kl. 19:00

Entré 20 kr. 

Lovebomb, LOOM och Bomber


LOVEBOMB
Lovebomb spelar bombastisk och energirik hårdrock med tydliga 80-talsinfluenser. Även om bandet startades 2015, så är det inga nykomlingar i bandet. Medlemmarna har tidigare spelat i flera olika band och turnerat flera gånger i både Europa och USA. Under Lovebombs korta livstid har de redan nått framgångar som att bli tilldelade arrangörernas specialpris vid distriktsfinalen av den landsomfattande musiktävlingen Livekarusellen. De har även spelat på flera olika festivaler som t.ex. Malmöfestivalens Rock Stage 2017.
Lovebomb har som tradition att dela ut lovebombs till personer, eller organisationer som verkar för det goda i världen. Detta avspeglas även i bandets scenshow och låtar.

L.O.O.M
Grabbarna i L.O.O.M satt i varsitt pojkrum i och runt Hässleholm när de plötsligt kom på att det nog var dags att starta band. Med covers av Metallica och Arctic Monkeys tog sig kvartetten snabbt fram till sitt alldeles egna uttryck. Med influenser av Tool och Thåström har de hittat fram till sin helt egna genre - PRUNK (Progressive Punk). En genre de för alltid kommer att vara kungar inom.

BOMBER
Att rockentusiasterna i Bomber har börjat ta klivet upp på karriärsstegen märks bl.a. på att deras debutskiva snabbt sålt slut. Ändå är det på scen de gör sig absolut bäst, precis som det ska vara när det handlar om rock i läder-, spandex- och jeansuniform.

 

Lördag 4/11 kl. 19:00

Entré 20 kr.

Charta 77

Charta 77

Nästa år markerar 35 år som band för populära Charta 77 från Köping. Bandet som spottat ur sig klassiker som ”Lilla björn och lilla tiger” (1,8 miljoner plays på spotify!) eller ”Ensam kvar” (mer aktuell än någonsin).
Ny platta släpps i höst och i samband med det en turné där bandet besöker t.ex. Island i september. Tidigare i år spelade bandet live i Sveriges riksdag!

 

 

Kamelritt

Kamelritt har spelat egna punklåtar på skånska sen 2001 och släppt sex album. Klart inspirerade av den svenska tralligare punken såsom Dia Psalma, Charta 77, Lastkaj 14, Räserbajs, Asta Kask, m fl.
De har synts på olika festivaler och spelställen då och då under åren men har nog lagt vårt mesta krut på att träffas varje söndag i replokalen i Klippan och skapa nya egna låtar om sånt som gör oss besvikna och om de som fortfarande gör oss förbannade! Osså lite fikapaus på det ibland!

 

Herr Gårman

Herr Gårman är ett punkband som startades vintern 2016 i de mörkaste av mörka Göingeskogar. Ända sedan starten har målet varit att göra de vi tycker känns kul och att få en reaktion ur människor. Går vi obemärkta förbi så har vi misslyckats. Vår musik går inte att beskriva. Punk ska inte beskrivas, den ska upplevas. Men det utlovas snabba trummor, arga gitarrer, avsaknad av skönsång och en bas.

 

Fredag 17/11 kl. 19:00

Entré: 100:-
Medlemmar och ungdomar upp till 25 år; 50:-

Roseph m.fl.

 

VOODOO CLUB
En kvintett med medlemmar från Hästveda och Kristianstad. Bandet har utgångspunkter i både blues, soul och rock. Med en imponerande spelskicklighet och en punkig uppsyn blir resultatet i högsta grad ett spännande alternativ för musikälskaren.

THE DIVE
Malmöbandet The Dive är lika avigt skramliga som de är poppigt melodiösa - som en mockasin med stålhätta.

RAVEN & THE WRITING DESKS
Efter månaders arbete i replokalen är bandet äntligen redo för scendebuten.

ROSEPH
Östergötlands vinnare av Livekarusellen 2017 heter Roseph och spelar neo-soul. Roseph lyckas med den finaste fingertoppskänsla göra snygga popmelodier som håller sig på den intressanta sidan om arenarocken och i den charmiga änden av post-punken.

HEDDA HATAR
Hedda Hatar är fyra tjejer som spelat tillsammans i ungefär ett år. De skriver egen musik som lutar mot indierock/alternativ rock men hakar inte upp sig på genre utan skriver vad de känner för. För dem ligger allt fokus på musiken och de vill vara med och skapa en mer jämställd musikindustri.
Hedda Hatar representerade Skåne-Blekinge i 2017 års riksfinal av Livekarusellen. Där tog de hand om andraplatsen och sångerskan Aimée utsågs till årets scenpersonlighet

 

Lördag 2/12 kl. 19:00

Entré 20 kr

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Markan
Wendelsvägen 2
281 52 Hässleholm

Telefon 0451-899 21

Se kartalänk till annan webbplats

Din åsikt

Sociala medier

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun