Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

|

Svenska
English
Hovdala Slott

Hovdala slott

Eurorando

Eurorando är ett av Europas största vandringsevenemang som arrangeras vart femte år. Tidigare år har Eurorando arrangerats i Strasbourg, Tjeckien och i Andalusien och nu är det dags för oss i Skåne att välkomna europeiska vandringsentusiaster den 10-17 september.

 

I Hässleholm finns fantastiska möjligheter att upptäcka den skånska naturen, antingen om du vill vandra tillsammans i grupp eller på egen hand.

 

Vandra i grupp

Under Eurorando kommer det att erbjudas ca åttio dagsvandringar runt om i Skåne, varav Hässleholm har fyra - E6:an från Vedema-Hovdala, Höjdarnas Höjdarled, Finjasjöleden samt Jakten på Gullspira. Ta del av det spännande Eurorando-programmet av heldagsvandringar, weekendvandringar eller paket med övernattning. I paketen ingår vandringsvärd, lunch och inträde till invignings- och avslutningsfesten i Helsingborg. Men skynda på - dessa alternativ ligger inte bokningsbara så länge till...

Läs mer om detta på Eurorandos hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

Succén fortsätter med Hovdala Vandringsfestival

Modelljärnvägen har visningar i mellandagarna

Foto: Bjarne Öhrling

I samband med årets Eurorando arrangerar Hässleholms kommun för tredje året i rad den populära vandringsdagen Hovdala Vandringsfestival den 11 september. Kom och vandra tillsammans!

 

Du har mer än 20 olika vandringsalternativ att välja mellan - olika längder, svårighetsgrader och teman. Här finns något för alla - för såväl van som ovan vandrare! Du kommer säkert att hitta din egen favorit!

 

Årets nyhet är två helt nybyggda leder på området - Höjdarnas höjdarled respektive Jakten på Gullspira - samt en helt ny vandringskarta.


Mer information om Vandringsfestivalen hittar du här

 

Vandra på egen hand

För dig som inte vill gå en förbokad vandring enligt ovanstående alternativ under Eurorando-veckan finns möjligheter att vandra på egen hand.

 

På Hovdala naturområde är du välkommen att vandra närhelst det passar dig. Under vardagarna den 12-16 september mellan kl 8-12 kommer personal från Hässleholm Tourist Center att finnas på plats vid vandringsledernas centrum, Hovdala slott. Du kan då få ett rykande färskt exemplar av den nya vandringskartan och information om lederna, vad som är på gång framöver etc.


(Här kommer du inom kort att kunna hitta vår vandringskarta digitalt.)

 

Varmt välkommen ut i naturen på Hovdala!

 


Hovdala naturområde

Foto: Lina Jönsson

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Hässleholms kommun

Kulturförvaltningen

Hovdala slott

281 80 Hässleholm

Telefon: 0451-183 70


Fler kontaktuppgifter

Epost:

  • Ingen giltig användare vald.

Hitta hit

Hovdala slott
Pl 6223
281 92 Hässleholm

Karta »länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Följ oss

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun