Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY
Hovdala naturområde
Foto: Johan Funke
Porttornet på Hovdala slott
Foto: Lina Holmberg
Hovdala slott
Foto: Hovdala slott
Nya unika vindskydd på Hovdala Vandringscentrum
Foto: Lars-Erik Williams
Stanna för natten i ett av de unika vindskydden på Hovdala
Foto: Johan Funke

Foto: Johan Funke

Natur och outdoor

Foto: Sven Persson/swelo.se

Kultur och historia

Foto: Annika Branting

Mat och dryck

Foto: Sven Persson/swelo.se

Höjdpunkter

Foto: Lars-Erik Williams

Ronja är klar


Upptäck Hässleholm

Hässleholms kommun i norra Skåne är en viktig knutpunkt och attraktiv mötesplats i Sverige och Öresundsregionen. Här finns en unik och variationsrik natur och ett rikt utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Hovdala Vandringscentrum bjuder på flera spännande vandringsleder och kortare promenadstråk. I området hittar du flera populära och välbesökta besöksmål och evenemang.


Mötesplats Hässleholm

Hässleholm har en lång tradition som järnvägsknutpunkt och har utvecklats till en kreativ mötesplats mitt i Öresundsregionen med småstadens alla bekvämligheter. Det är enkelt att ta sig hit från såväl kontinenten som storstadsområdena runt till exempel Köpenhamn och Stockholm.


Hässleholm har gjort en del djärva satsningar på mötesplatser inom konst, kultur och natur. Den inspirerande arkitekturen i Hässleholm Kulturhus ger plats för musik, teater och utställningar inom alla möjliga genrer.

 

En annan exklusiv mötesplats är Hovdala Trädhus. Med fantastisk utsikt över Finjasjön och Hovdala naturområde & Vandringscentrum svävar trädhuset på fem meters höjd bland trädkronorna. Strax intill hittar du unika och arkitektritade vindskydd på nya lägerplatsen "Mellan Skymning och Gryning". Kanske är detta en av Sveriges mysigaste lägerplatser?


Runtom i kommunen arrangeras många attraktiva evenemang som årligen lockar besökare från när och fjärran. I kombination med annorlunda utflyktsmål för hela familjen, trevliga gårdsbutiker, bekvämt boende och avkopplande spa-behandlingar finns möjligheter för dig som besökare att upptäcka mycket nytt och ha det riktigt bra hos oss.Stadens historia i korthet

Hässleholms historia började som en tågstation vid södra stambanan och några hus på en ljunghed 1860. Järnvägen som var grunden till stationssamhället Hässleholm var under en lång period en självklar del av Hässleholms utveckling och är idag en viktig del av stadens framtid.


Hässleholmsgården med anor från medeltiden, ett par kilometer från stadens centrum, har gett staden sitt namn. Hässleholm utnämndes till stad 1914.


Hässleholms historialänk till annan webbplats

 

Varmt välkommen till oss i Hässleholms kommun!


Hässleholms Resecentrum. Foto: Thomas Johnsson

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cookies

Logga in

Facebook
Hässleholms Kommun