Hässleholm kultur hus

Hässleholm Kulturhus

MENY

Quattro - klassisk konsertserie

Quattro heter konsertserien som bjuder på fyra klassiska konserter i Röda salongen under hösten. Biljetter kan man köpa till var och en av konserterna - 195 kr för ordinarie biljett och för medlemmar i Hässleholms Konsertförening 170 kr. Men varför inte köpa ett abonnemang och gå på alla fyra konserterna till ett billigare pris? Abonnemangspris för alla fyra konserter i konsertserien QUATTRO 550 kr, för medlemmar i Hässleholms Konsertförening 450 kr. Biljetter säljs på Biljettkassan Hässleholm Kulturhus (finns på entréplan), tel 0451-26 66 70 eller via hassleholmkulturhus.se. Quattro är ett samarbete mellan Kultur Hässleholm och Hässleholms Konsertförening.

Söndag 1 oktober kl 16.00 i Röda salongen

Larsson, Stjernström & Jacquon

 

Klassiskt, elegant och känslosamt, så beskriver trion sitt program som består av både klassiska och nyskrivna verk. Trion består av sopranen Lisa Larsson, klarinettisten Carl-Johan Stjernström och på piano Alain Jacquon. Lisa Larssons internationella operakarriär, i synnerhet som Mozartsångerska, har lett till många gästframträdande vid flera framstående europeiska operahus. Tillsammans med Carl-Johan Stjernström och Alain Jacquon bjuder de in till en magisk kväll i musikens tecken.


Plats Röda salongen
Längd 1 tim och 40 min inkl. paus

 

Köp biljetter härlänk till annan webbplats


Söndag 29 oktober kl 16.00 i Röda salongen

Malmö Musikhögskolas symfoniorkester

 

Musikhögskolans symfoniorkester består av blivande professionella musiker. Orkestern genomför varje år ca sex intensiva orkesterprojekt och ger 12–15 konserter under ledning av internationella gästdirigenter. Entusiasmen går inte att ta miste på hos dessa musiker, den är tydlig för alla som lyssnat på någon av deras konserter.


Plats Röda salongen
Längd 1 tim och 40 min inkl paus

 

Köp biljetter härlänk till annan webbplats


Onsdag 22 november kl 19.00 i Röda salongen

Solistpristurné med Sebastian Stevensson trio

 

2016 års vinnare av det prestigefulla Solistpriset, fagottisten Sebastian Stevensson, ger sig ut på vinnarturné i vårt avlånga land. Med sig har han Asuka Nakamura på piano och Mathias Kjøller på klarinett.

 

Sebastian Stevensson är solofagottist i Danmarks Radio Symfoni-Orkestret och undervisar vid Det Danske Kongelige Musikkonservatorium.

 

Asuka Nakamura har framträtt, inte bara i Japan och Sverige, utan även i Manchester, Oxford och Budapest. Hon har hållit soloafton hos Beethovensällskapet i London och varit solist med Krakowsymfonikerna i Polen.

 

Mathias Kjøller är en aktiv kammarmusiker i Aarhus Symfoniorkester, men har även gästat bl a Bergen Filharmoniske Orkester och Sveriges Radios Symfoniorkester som soloklarinettist.

Plats Röda salongen
Längd 1 tim och 50 min inkl. paus

 

Köp biljetter härlänk till annan webbplats


Lördag 2 december kl 19.00 i Röda salongen

Julkonsert med Romeo & Julia Kören

 

I Julkonserten blåser Romeo & Julia Kören liv i den traditionella julmusiken med sina sceniska tolkningar. Tomtarna, Lucia och de tre vise männen får plats på scen men gör inte alltid som man tänkt sig. Julkonsert med Romeo & Julia Kören ljuder också av toner från medeltiden och renässansen. Sångerna bär starka budskap och påminner om varför julen är vår största högtid. Skönheten, kärleken och värmen går inte att ta miste på. Julkonsert med Romeo & Julia Kören har spelats för utsålda hus på Dramaten sedan 2005.


Plats Röda salongen
Längd 1 tim och 50 min inkl. paus

 

Köp biljetter härlänk till annan webbplats

1 okt | Larsson, Stjernström och Jaquon

29 okt | Malmö Högskolas Symfoniorkester

22 nov | Sebastian Stevensson Trio

2 dec | Romeo & Julia Kören

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Hässleholm Kulturhus

Besöksadress: Vattugatan 18/Järnvägsgatan 23


Skicka brev:

Hässleholms kommun

Kulturförvaltningen

281 80 Hässleholm


Telefonnummer: 0451-26 71 00

Din åsikt

Sociala medier

Facebook
Twitter
Instagram
Hässleholms Kommun