Hässleholm kultur hus

Hässleholm Kulturhus

MENY

Quattro - klassisk konsertserie

Quattro heter konsertserien som bjuder på fyra klassiska konserter i Röda salongen under våren. Biljetter kan man köpa till var och en av konserterna eller så kan gå på alla fyra konserterna till ett gemensamt billigare pris. Abonnemangspris för alla fyra konserter i konsertserien QUATTRO kostar 550 kr, för medlemmar i Hässleholms Konsertförening 450 kr. Biljetter säljs hos Biljettkassan Hässleholm Kulturhus (finns på entréplan i Turistbyråns lokal), tel 0451-26 66 70 eller via hassleholmkulturhus.se. Quattro är ett samarbete mellan Kultur Hässleholm och Hässleholms Konsertförening.

Söndag 21 januari kl 16.00 i Röda salongen

Duo Carr Quennerstedt

 

Duo Carr Quennerstedt består av violinisten Elna Carr och pianisten Håkan Quennerstedt. De träffades 2005 på Musikkonservatoriet i Falun, och har spelat tillsammans sedan dess.

 

Elna Carr är uppvuxen i en folkmusikerfamilj i Skåne och har spelat violin sedan barnsben. Elna har studerat för Gunnar Crantz, prof. Ulf Wallin, prof. Terje Moe Hansen, prof. Yuri Zhislin och sist på Musikkonservatoriet i Köpenhamn för prof. Alexandre Zapolski där hon tog sin diplomexamen 2012. Elna är flitigt engagerad som både kammarmusiker, solist och orkestermusiker, och är sedan augusti 2015 tredje konsertmästare i Danmarks Radios Symfoniorkester.

 

Håkan Quennerstedt är född och uppvuxen i Uppsala. Han studerade först vid Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson, och sedan på Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson. Håkan har en gedigen konserterfarenhet, och har bl. a. spelat Saint-Saëns "Djurens Karneval" med Malmö Symfoniorkester. Håkan är även grundare av Slottsstadens Pianoskola som han driver tillsammans med pianistkollegan Johan Reis.

 

På denna konsert kommer både artister och publik att sitta på scenen.


Längd 2 tim inkl. paus

Entré 150 kr, medl. i Hässleholms Konsertförening 125 kr

 

Köp biljetter härlänk till annan webbplats


Söndag 11 mars kl 16.00 i Röda salongen

Göta Brass Band

 

Göta Brass Band startades i februari 2015 och består av musiker från hela Götaland. Bandets medlemmar delar en passion och uppskattning för brassband som ensembleform och som genre. En viktig del i deras verksamhet är att inspirera andra, gärna yngre, musiker och att främja den svenska brassbandsrörelsen i stort. Detta görs genom att verka på en hög nivå och genom att rikta sig till en bred publik. Göta Brass Band tävlar i elitdivisionen på Brassbands-SM.


Längd 1 tim och 40 min inkl paus

Entré 150 kr, medl. i Hässleholms Konsertförening 125 kr

 

Köp biljetter härlänk till annan webbplats


Söndag 25 mars kl 16.00 i Röda salongen

Olle persson och Mats Jansson | Regnet och kärleken

 

En poetisk fantasi om regnet och kärleken. Sånger av Ned Rorem, Tor Aulin, Lille Bror Söderlundh, Jean Sibelius, Wilhelm Peterson-Berger och Edvard Grieg.

 

Olle Persson studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har förutom diplomexamen i solosång även musiklärar- och sångpedagogexamen. Olle tillhör sedan många år de mest efterfrågade och engagerade svenska sångsolisterna i sin genre. Med en ovanligt bred repertoar har han framträtt på de flesta betydande scener i Norden. Därtill har han mycket ofta engagerats för uruppföranden och nyare repertoar.

 

Pianisten Mats Jansson är lektor vid Musikhögskolan vid Örebro universitet och har en omfattande konsertverksamhet som solist, kammarmusiker, ackompanjatör och orkestermusiker runt om i Sverige, övriga Europa samt i USA och Japan. Mats är även konstnärlig ledare för Siljansnäs Kammarmusikfestival.


Längd 1 tim och 40 min inkl. paus

Entré 195 kr, medl. i Hässleholms Konsertförening 170 kr

 

Köp biljetter härlänk till annan webbplats


Onsdag 11 april kl 19.00 i Röda salongen

Dick Harrison och The Gothenburg Combo | Berättelsen om ett land

 

En historisk resa genom vårt land, klädd i toner. Av och med Dick Harrison och The Gothenburg Combo. Texter, kåserier och betraktelser av Dick Harrison, Musik av Erik XIV, Roman, Bellman, Stenhammar, Peterson-Berger, Jan Johansson, Georg Riedel och traditionell folkmusik.

 

2015 skapade The Gothenburg Combo The History of Swedish Music, en utställning på The American Swedish Institute i Minneapolis i USA som upplevdes av över 100 000 besökare. Nu har utställningen blivit till en konsert/föreställning där ingen mindre än Dick Harrison är ciceron och presentatör. På det informativa, underhållande och tankeväckande sätt som blivit hans signum fördjupar han bilden av Sverige och gör konserten till en lika njutbar som lärorik upplevelse. Artisterna spelar sig igenom Sveriges historia och tar dig med på en svindlande resa. Med två gitarrer lockar de fram allt från näverlurar, trummor och synthar till fioler, kontrabasar och trumpeter.

 

Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet och författare till ett fyrtiotal böcker. Till hans mest kända verk hör Stora döden som vann Augustpriset i fackboksklassen år 2000. Tillsammans med Ellinor Persson har han två gånger vunnit SVT:s På Spåret.


Längd 1 tim och 40 min inkl. paus

Entré 195 kr, medl. i Hässleholms Konsertförening 170 kr

 

Köp biljetter härlänk till annan webbplats

21 jan | Duo Carr Quennerstedt

11 mars | Göta Brass Band

25 mars | Regnet och kärleken

11 april | Dick Harrison och The Gothenburg Combo

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Hässleholm Kulturhus

Besöksadress: Vattugatan 18/Järnvägsgatan 23


Skicka brev:

Hässleholms kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen

281 80 Hässleholm


Telefonnummer: 0451-26 66 70

Din åsikt

Sociala medier

Facebook
Twitter
Instagram
Hässleholms Kommun