Hässleholm kultur hus

Hässleholm Kulturhus

MENY

Skapande skola

Skapande skola är tänkt att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar.


Hässleholms kommun har beviljats 1 100 000 kronor till skapande verksamhet för alla elever i grundskolan under läsåret 2017/2018. Skapande skola genomförs för nionde året i rad.


Representanter från barn- och utbildningsförvaltningen, kulturförvaltningen, Kulturskolan och grundskolan har i en dialog med elevråd och rektorer utformat en övergripande plan och ramarna för Skapande skola. Elever och lärare bestämmer själva vilka projekt som genomförs och vilka kulturaktörer och kulturpedagoger som man vill samarbeta med.


Under januari och februari 2015 såg drygt 600 elever (F-6) från 13 olika skolor i Hässleholms kommun utställningen ”Se världen med Miró” i Hässleholms Kulturhus. Efter visningarna, som leddes av konstpedagog Cilla Midhall, skapade eleverna tillsammans med Cilla sina egna alster, med inspiration från Miró, i Ateljé Färgaren. Arbetet resulterade i en färgsprakande, fantastisk och fantasifull elevutställning där ett urval av elevernas bilder presenterades.


Visningarna och verkstäderna bekostades med Skapande skola-medel från Statens Kulturråd.


Här träffar Nils Tryding eleverna under deras vernissage. Nils Tryding donerade 2003 sin unika samling med Mirós 154 originalaffischer till Kristianstads kommun och Kristianstads konsthall. Kultur Hässleholm visade ett urval av dessa affischer i utställningen ”Se världen med Miró” i Hässleholms Kulturhus den 13 december - 14 februari.


Kontakt

Camilla Persson Thunberg

Kulturutvecklare för barn och unga

Telefon 0451-26 71 04, 0709-71 71 04

E-post

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Hässleholm Kulturhus

Besöksadress: Vattugatan 18/Järnvägsgatan 23


Skicka brev: Box 223

281 23 Hässleholm


Telefonnummer: 0451-26 71 00

Din åsikt

Sociala medier

Facebook
Twitter
Instagram
Hässleholms Kommun