Hässleholm kultur hus

Hässleholm Kulturhus

MENY

Barn och unga

Pappor, mammor, mor- och farföräldrar - ta med barnen till kulturhuset! Här finns alltid något att göra och uppleva. Varmt välkomna!Barn och familj

Varje säsong finns det massor med kulturupplevelser för barn och familj. Se aktuella föreställningar och aktiviteter i kulturhuset för hela familjen här. Länk till annan webbplats.

 


 

Lovaktiviteter

Under loven finns det massor av lovaktiviteter för barn och unga i Hässleholms kommun. Se aktuella lovaktiviteter på www.hassleholm.se/lov. Länk till annan webbplats.
Familjeverkstad

Skapa tillsammans i Ateljé Färgaren. Vi utgår från den pågående utställningen och har olika teman varje gång. Se aktuella tillfällen för familjeverkstäderna här. 

Jag är drottning, foto Henrik Hulander

Förskola och skola

Elever i grundskolan i Hässleholms kommun är garanterade minst en kulturupplevelse varje läsår. Alla barn i förskoleåldern är varmt välkomna till förskolans föreställningar. Vill du se terminens kulturutbud? Kontakta kulturombudet på respektive skola/förskola eller kulturutvecklaren för barn och unga.Skapande skola

Skapande skola är tänkt att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Se vad som är på gång.Berättarvandring: Här - för hundra år sedan. De gamla husen berättar.

Hör berättelsen om Svea, 12 år, på äventyr bland läxförhör, ryska smällare och spöken i Hässleholm 1913. En familjevandring från 10 år. Läs mer här. Länk till annan webbplats.

 

 

Bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du låna böcker, tidskrifter, ljudböcker, skivor och filmer. Det finns datorer om man vill surfa en stund och Wii för den spelsugne. För den yngre besökaren finns iPads med roliga spelappar, sagoteater och sagostunder. Läs mer här. Länk till annan webbplats.Kulturskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturskolan undervisar i olika instrument samt i sång, musikteori, musikdata, bild, dans, drama/teater, serieteckning, animation och film. Årligen genomförs konserter i samband med olika evenemang. Läs mer här. Länk till annan webbplats.

 


Kontakt

Camilla Persson Thunberg

Kulturutvecklare för barn och unga

Telefon 0451-26 71 04, 0709-71 71 04

E-post

Ungdomschecken - ett bidrag att söka för ungdomar mellan 13-25 år

Ungdomschecken går att söka till korta och tidsbegränsade kulturarrangemang och kulturprojekt. Exempel på arrangemang kan vara en utställning, konsert, filmvisning, musikal eller teaterföreställning.

Läs mer...


Dela sidans innhåll:

Kontakt

Hässleholm Kulturhus

Besöksadress: Vattugatan 18/Järnvägsgatan 23


Skicka brev:

Hässleholms kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen

281 80 Hässleholm


Telefonnummer: 0451-26 66 70

Din åsikt

Sociala medier

Facebook
Twitter
Instagram
Hässleholms Kommun