Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY
Magiska rum på Hovdala Naturområde & Vandringscentrum!
Foto: Johan Funke
Stanna över natten i unika vindskydd
Foto: Johan Funke
Upptäck den arkitektritade fågelplattformen Slingra Dig!
©LWimages
Storslagen enkelhet på Hovdala slott!
Foto: Ida Forsberg

Upplevelser för alla sinnen hela året om

Hässleholm och trakterna i norra Skåne kan stoltsera med många strövområden med intressanta kulturminnen i varierad natur. Hela året om, i alla typer av väder, bjuder området på massor av smultronställen och trevliga upplevelser.


Hovdala Vandringscentrum är ett av naturområdena i Hässleholms absoluta närhet som är under utveckling och som under de senaste åren berikat många vandrare med sina magiska rum längs de fyra rundlederna. Här finns vandringsmöjligheter för alla - från varierade halvdagsalternativ till längre heldagsäventyr men också kortare promenadstråk. Vill du ha vandringsäventyr flera dagar i sträck rekommenderas Hovdalaleden på 57 km. Ta gärna tåget till Hässleholm och påbörja din vandring direkt från Resecentrum.

 

Vedema strövområde är ett annat populärt och naturskönt område med kuperad terräng, porlande bäckar och slingrande stigar längs markerade leder.

 

Välkommen ut i skog och mark du också! Kontakta gärna oss på turistbyrån för tips, information och kartor.


Kul i Tykarpsgrottan

Ett besök i Tykarpsgrottan i Ignaberga utanför Hässleholm är ett måste då du är i trakterna. Följ med på en guidad visning 11 meter under jord och upptäck en sagovärld bland pelarsalar och labyrinter. Filmen om Ronja Rövardotter har bland annat spelats in här. Guidade turer var 45:e minut, under helgerna hela september månad.

Koinbergs fotografier

Missa inte att se Edvard Koinbergs fotografier på Hovdala slott i utställningen "Så gick till vila". En serie fotografier är inspirerade av barockens bildspråk och försöker ge ett nutida uttryck och känsla. Annars omnämns ofta barocken som ful och prålig, både inom och utanför konstvärlden. Sista dagen för utställningen är den 30 september.

Hovdala slott © Sven Persson / swelo.se

Sommar på slottet

Hovdala slott bjuder in besökare kl 11-17, alla dagar utom måndagar. Besök slottet med familjen och låna utomhusspel eller en upptäckarsäck. Kika på utställningarna om "Slottets läderlappar" eller Edvard Koinbergs foton med barockens bildspråk t o m september månad. Park och trädgård är öppet året runt, fri entré.

Det offentliga rummet

Visste du att du är med och äger stora samlingar konst? Nu har du möjlighet att se en del av den statligt ägda konsten på Hässleholms Resecentrum i utställningen ”Det offentliga rummet” som invigdes i april. Du bjuds på en trevlig upplevelse av klassisk konst i oväntad miljö. Utställningen pågår året ut, om inte längre.

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cookies

Logga in

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun